Rukiye Şahin

Her geçen gün artarak çoğalan sinema dünyasına yetişmek mümkün değil. Tüm dünyada toplasak kim bilir kaç film çekilmiştir? Epey çok olduğuna emin olabiliriz. Bu çokluğa yetişemeyeceğimiz için çalışmamızı daraltıp 2017’de perdelenen filmlerden birkaçını paylaşacağız. İyi seyirler dileriz.  

Baraka/ The Shack

Şehirden sıkılan Mack Philips, ailesiyle beraber kampa gider. Hafta sonunu gayet huzurlu bir şekilde geçirmeyi planlarken küçük kızı Missy’nin kaybolması üzerine her şey bir anda kötü gitmeye başlar. Bir süre sonra Missy’nin ölüm haberi gelir. Mack bununla başa çıkmayı pek başaramıyordur ve bir gün bir mektup alır. Görünüşe göre mektup Tanrı’dandır ve ona kızının kaybolduğu yere, “baraka”ya geri dönmesini söylüyordur. Mack, kızının kaybından sonra o barakaya dönmeyi aklının ucundan bile geçirmiyorken merakı galip gelir ve davete icabet eder. Barakada karşılaşacakları şeyler ise Mack’in gerçeklik algısını hayli sarsacak türdendir.

Başrolünde Sam Worthington ve Octavia Spencer’ın yer aldığı filmin senaryosu, Kanadalı yazar William P. Young’ın uzun bir süre boyunca çok satanlar listesinde kalmış The Shack isimli romanından uyarlanmıştır.

Baraka/ The Shack 2017 | Fantastik Drama | 132’ | 7 Nisan 2017

Galaksinin Koruyucuları 2

Marvel filmlerinden biri olan ve serinin ikinci filmi olarak izleyicisiyle buluşacak olan Galaksinin Koruyucuları 2’de ekip biraz daha büyüyor. Bir önceki filmde Quill(Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drex (Dave Bautista), Groot (seslendiren Vin Diesel) ve Rocket’ın (seslendiren Bradley Cooper) karşısında olan Yondu (Michael Rooker) ve Nebula (Karen Gillan) bu filmde ekibin yanında yer alıyor. Mantis (Pom Klementieff) ise seride ilk defa görünen karakterlerden.

Serinin bu filminde ekip, Quills’in babası hakkında bir şeyler öğrenebilmesi için ona yardım ediyorlar.

GALAKSİNİN KORUYUCULARI 2 / THE GUARDIAN OF GALAXY VOL. 2 | Bilim kurgu-Aksiyon | 28 Nisan 2017

Son Macera / Going in Style

Yaşını başını almış üç arkadaş artık emekli olmuşlardır. Sosyal yardımlardan gelen parayla ve emeklilik maaşlarıyla zar zor geçinmektedirler. Bir gün emeklilik ödemeleri de kesilince hayatta kalmaları güçleşir. Hakları olduğuna inandıkları parayı banka soyarak almak için kolları sıvarlar. Bu soygunu planlarlarken içlerini rahatlatmak için sadece ihtiyaçları olduğu kadar para alacaklarını söyleyip dururlar. Fakat yine de bunun için oldukça yaşlı ve tecrübesizdirler.

Başrollerinde Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin’in yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Zach Braff oturuyor.

SON MACERA / GOING IN STYLE2017 | Komedi | 96’ | 21 Nisan 2017

The Lost City Of Z

Bir Amazon kaşifi olan Percy Fawcett, o topraklarda gelişmiş bir uygarlık olacağını iddia eder ve yakınları dışında bu iddiasını ciddiye alan olmadığı için kendi başına çalışmalar yapmaya başlar. Bir gün gizemli bir şekilde ortadan kaybolur ve uzun bir süre kendisinden haber alınamayınca pek çok maceraperest grup, bölgede Fawcett’i aramak için girişimlerde bulunurlar fakat hiçbir sonuca ulaşamazlar.

Gazeteci yazar David Grann’in The Lost City of Z kitabından uyarlanarak senaryolaştırılan filmin başrollerinde Charlie Hunnam, Tom Holland ve Robert Pattinson oynuyor.

THE LOST CITY OF Z 2016 | Biyografi | 141’ | 21 Nisan 2017

Hızlı ve Öfkeli/ The Fate of Furious

Ekip suçlarla dolu olan tarihini bir şekilde temize çıkararak normal hayatlarına dönmüştür. Fakat Chiper (Charlize Theron), Dom’u (Vin Diesel) sevdiği ve güvendiği insanlardan ayırarak tekrar suça bulaşmaya ikna eder. Ekibin geri kalanı, Dom’u durdurmak zorunda olduklarının farkındadırlar ve onunla ancak birlikte mücadele ederek baş edebilirler.

“Family No More” spotuyla izleyicisini karşılayacak olan filmde birbirlerini aile olarak gören ekip, bu kavramı tekrar düşünecek. Filmin yönetmen koltuğunda ise bu sefer F. Gary Gray oturuyor.

HIZLI VE ÖFKELİ 8 / THE FATE OF FURIOUS 2017 | Aksiyon | 136’ | 13 Nisan 2017

The Circle

Mae Holland (Emma Watson) bir gün bir telefon alır ve çok büyük bir teknoloji firması olan The Circle’da işe başlar. Mae, genç ve hırslı biridir. Bu yüzden önüne çıkan bu fırsatı heba etmeyecek, çok iyi bir şekilde değerlendirerek iyi bir kariyer yapacaktır. Bunun için tüm gayretiyle çalışırken şirketin kurucusu olan Eamon Bailey’nin (Tom Hanks) dikkatini çeker. Bailey, genç kızdan bir projenin başına geçmesini istediğinde Mae’nin omuzlarına farkında olmadığı bir sorumluluk yüklenmiştir. Zira işin içine girdikçe The Circle’da yaptıkları şey pek hoşuna gitmemeye başlar. Mae’nin etik, mahremiyet ve kişisel özgürlük hakkında sorduğu sorular, yaptığı işin nerelere varabileceğini anlamasına yetmiştir.

Dave Eggers’ın aynı isimli kitabından uyarlanan The Circle modern zamanların vazgeçilmez bir aracı hâline gelen sosyal medya hakkında eleştirel bir tavır sergiliyor ve dijital teknolojilerin hayatımızı nasıl etkilediğine değiniyor.

THE CIRCLE 2017 | Bilim kurgu | 28 Nisan 2017

Arka Kapak dergisi 19. sayı